MONUMENTAAL SCHILDERWERK

Monumentale panden met zeer achterstallig onderhoud is een belangrijke tak in het geheel geworden. Natuurlijk schilderen we niet alleen monumentale panden, voor al uw binnen en buiten schilderwerk van klein tot groot kunt u ook bij ons terecht Het onderhoud van een monumentaal pand vraagt omĀ  verantwoorde afwegingen tussen duurzaamheid en esthetische waarde. Vaak worden deze panden teruggebracht in originele staat, wij hebben hier veel ervaring in. Hiervoor gebruiken wij de oud hollanse verven zoals : Boonstoppel en Evert Koning. Die bekend staan vanwege hun bolle hoogglans lak

Kleuren zijn belangrijk bij verschillende vormen van cultureel erfgoed. Kleur speelt een grote rol bij schilderwerk, een van de meest voorkomende werkzaamheden bij monumenten. Bovendien geeft kleur uitstraling en betekenis aan een monument of wandkunst. Met kleurhistorisch onderzoek is het mogelijk om erachter te komen welke kleuren vroeger gebruikt zijn.

Bij restauratie, onderhoud of verbouwing van monumentale panden wordt er bijna altijd geschilderd. Het is niet altijd eenvoudig om de juiste kleur te kiezen die past bij de historie van hun pand. Ook zijn er restricties in het gebruik van kleur op een monument. Een eigenaar kan niet zomaar historisch lijkende kleuren kiezen. In dat geval biedt kleurhistorisch onderzoek hulp bij de juiste kleurkeuze.